Orbán magasról tesz az MKP-ra, mi meg készülhetünk a bűnbak szerepre

A nagymácsédi szörnyűség után bekövetkezett politikai földrengés hadrendbe állította a „jelekből olvasó” nyomkeresőket. És abban nincs köszönet.

Orbán magasról tesz az MKP-ra, mi meg készülhetünk a bűnbak szerepre

Orbán Viktor pár napja teljes mellszélességgel kiállt elvbarátja, Robert Fico mellett és kijelentette, látja Soros György keze nyomát a szlovákiai eseményeken. A magyar kormányfőnek állítólag nincs kétsége afelől, hogy a - korábban a fideszesek színe-javának tanulmányait is finanszírozó - milliárdos célja a migránsellenesnek minősített Fico-kormány megbuktatása.

Pedig lehetne némi aggálya, legalábbis abban a tekintetben, hogy a számára haveri Ficóra idehaza nem egy kimondottan migránssimogató ellenzék vicsorít rá.

De ez az egész aligha szól a valódi szlovákiai helyzetről, esetleg rólunk, netán a képviseletünkről. Annyira nem vagyunk érdekesek Orbánnak. Odaát folyik a bűnbakkeresésbe oltott összeesküvés-elméletre építő választási kampány, és ennek rendelődik alá minden magyarországi megnyilatkozás. Ami akár szembe is megy a külhoniak közül stratégiainak hazudott partner érdekeivel.

A kétharmadért folyó sárdobálás során ugyan ki nem szarja le az MKP-t? Legfeljebb majd kap még egy kis suskát és minden el lesz boronálva.

A hódmezővásárhelyi fideszes fiaskó után nem hogy alábbhagyott volna az elemi iskolai szintű sorosozás, hanem éppen hogy visz mindent. Ha meg a földinknek nem tetszik ennek az „anyaországi” logikának a Ficót támogató felvidéki exportálása, az az ő baja. Legfeljebb azt nyilatkozthatja, hogy majd az idő eldönti, igaza volt-e a nagy Bőrharisnyának. A jelekből látónak. Akinek a hivatala már negyedik napja képtelen válaszolni a portálunk kérdésére, vajon a magyar miniszterelnök a szlovák kormányfőt nem csípő MKP-t is a Soros-féle hálózat tagjának tartja-e.

De van még lejjebb. Minden adott ahhoz, hogy ez a pöcegödörre szabott színvonal tovább süllyedjen.

A hidasok által „cserbenhagyott” Fico vette az orbáni adást és most már itt, a kampányra lassan ráforduló országunkban is ráhangolódik az orkok hamis kara. Annyi biztos, hogy a kormányrengető hétfő után nem számíthat túl sok jóra az, aki fintorog az emelt szintű ostobaságtól. És az is tuti, hogy Ficónak jól fekszik majd ez a vidékünkön még magyarellenes dimenzióval is rendelkező "szőrös" és ütődött sorosozás.