„Orbán Vikor is valami hasonlókat mondott, mint most a szlovák kormány” – az SaS szerint csak figyelemelterelés a határon rendezett színjáték

2023. október 31. - 15:02 | Belföld

Az SaS szerint a határon rendezett színjátékkal a rendőrségnél zajló tisztogatásról akarja elterelni a figyelmet a kormány. Juraj Krúpa (SaS) képviselő arra figyelmeztetett, érvényt kell szerezni a visszafogadási egyezménynek Magyarországgal.

„Orbán Vikor is valami hasonlókat mondott, mint most a szlovák kormány” – az SaS szerint csak figyelemelterelés a határon rendezett színjáték
Fotó: Cséfalvay Á. András

„Orbán Vikor is valami hasonlókat mondott, mint most a szlovák kormány, amikor megépíttette az 'áthatolhatatlan' kerítést a szerb határon. Hogy hogyan működik a kerítés, azt láthattuk a nyáron, amikor naponta ezrével jöttek hozzánk migránsok. Fico és Šutaj Eštok nagyszabású színielőadást rendezett a határon, vízágyú az erdőben, lovas járőrök és drónok, holott erre nincs pénze az országnak, a migráció pedig folyamatosan csökken” – mondta Krúpa, hozzátéve, ráadásul senkit sem sikerült feltartóztatniuk a rendőröknek.

Szerinte az is kérdés, mi lesz azokkal a migránsokkal, akiket feltartatnak a magyar határ közelében, mivel Budapesttel nem működik a visszafogadási megállapodás. „Az egyetlen, amit tehetnek a rendőrök, hogy gondoskodnak a migránsokról” – jegyezte meg. Szerinte a visszafogadásról kell tárgyalnia Robert Ficónak (Smer-SD) Orbán Viktor magyar kormányfővel, az Európai Unióban pedig a migrációs egyezményről.


(TASR)