Óriás transzparensen méltatták a békeszerető Putyint a New York-i Manhattan hídon!

2016. október 7. - 08:32 | Külföld

Vlagyimir Putyin orosz elnököt ábrázoló, hatalmas transzparenst függesztettek ki csütörtökön New Yorkban az egyik hídra, majd a rendőrség egy bejelentést követően egy óra múlva eltávolította.

Óriás transzparensen méltatták a békeszerető Putyint a New York-i Manhattan hídon!
Fotó: Voanews.com

A 6x9 méteres óriás molinót az East River fölött átívelő, Manhattan alsó részét Brooklyn negyeddel összekötő Manhattan híd oldalára függesztették ki. Rajta Putyin öltönyös képe volt látható az orosz és a szíriai zászló előtt, alatta nagy betűkkel a béketeremtő (peacemaker) szó szerepelt. A felirat utalás arra, hogy a politikus vezette Oroszország tesz rendet Szíriában.

A New York-i rendőrség délután háromnegyed háromkor kapott telefonos bejelentést az esetről, a transzparens egy óra hosszat függött a hídon - közölte a hatóságok szóvivője.

"Egyelőre nincsenek adatok arról, hogy ki és miért tette ki a (molinót), ki kell vizsgálni a történteket" - tette hozzá.

A rendőrség egyelőre senkit sem vett őrizetbe, de vizsgálják a híd és a közeli térfigyelő kamerák felvételeit, hogy azonosítsák az elkövetőt.

Két éve hasonló eset történt, akkor szolidaritási csoportok egy tüntetés alkalmával hatalmas palesztin zászlót függesztettek a Manhattan híd oldalára.

(MTI/para)