Óriási értékű könyveket loptak el a komáromi templomból – meglepő, ki volt a tolvaj

2019. november 19. - 12:28 | Régió

Több száz értékes könyv tűnt el a komáromi református templomból. A rendőrségnek sikerült elfognia a tolvajt – nem is kellett hozzá messzire mennie.

Óriási értékű könyveket loptak el a komáromi templomból – meglepő, ki volt a tolvaj
A komáromi református templom. Fotó: Cséfalvay Á. András

Az elkövető három éven keresztül lopta folyamatosan az értékes régi könyveket a református templomból. A könyvek a könyvtárban voltak elhelyezve, és mivel nem végeznek gyakran leltárt a helyiségben, valamint a nyilvánosságot sem engedik be oda, a tolvaj viszonylag észrevétlenül tevékenykedhetett.

Renáta Čuháková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint összesen 250 darab könyvet loptak el, amelyek értékét megközelítőleg 70 ezer euróban határozták meg.

A rendőrség lopás ügyében indított eljárást, de nem telt el sok idő, és az elkövető előkerült. Paradox módon a helyi káplán volt a tettes, aki állítása szerint nem tudott ellenállni, hogy birtokolja az értékes könyveket. A tolvaj még arra is képes volt, hogy feltörje a könyvtár ajtójának zárát. Ezt követően egy függőlakatot helyezett el rajta, amihez kulcsa is volt, így szabadon járkálhatott a könyvtárba.

Az egyház nem kívánta kommentálni az esetet.


noviny.sk/para