Óriási fájdalmai voltak, mégsem akarták felvenni a kórházba a férfit – az intézmény szerint nem történt mulasztás

2022. július 14. - 14:36 | Régió

Egy nő hosszú órákat töltött kórházban 60 éves férjével, akinek nagy fájdalmai voltak, mégsem akarták felvenni a betegek közé. A nyitrai kórház szerint nem hanyagolták el a páciens kezelését.

Óriási fájdalmai voltak, mégsem akarták felvenni a kórházba a férfit – az intézmény szerint nem történt mulasztás
Illusztráció (Fotó: TASR)

Zuzana a TV JOJ-nak elmondta, hogy férjének problémái akadtak a műízületével, amitől nagy fájdalmai voltak, alig tudott járni. Hétközben infúziót kapott, hétvégére viszont súlyosbodott az állapota, ezért mentőt kellett hozzá hívni.

Délután 3 órától este 11-ig vizsgálatokat végeztek, amelyek során megállapították, hogy gyulladás alakult ki a műízület körül. Az orvos a sürgősségin a férfi kórházi felvételét javasolta, a traumatológiai osztályon viszont nem tartották akutnak az állapotát, ezért elutasították.

A nő nem tudott mit kezdeni férjével, hajnali háromkor képtelenek voltak hazajutni. A betegszállító ugyan a rendelkezésükre állt, de a sofőr egyedül képtelen lett volna kivenni a férfit a kocsiból. Végül reggel 6 óra körül a családjuk igyekezett a segítségükre.

Néhány órával később viszont újfent a kórházban kötöttek ki, de a férfi felvételét ezúttal is elutasították, kitartva amellett, hogy nem akut esetről van szó. A férfi időközben belázasodott, alig tudott enni. Hétfőn reggel végül felvették a kórházba, kivizsgálták, majd előkészítették műtétre.

A nőt felháborította a kórház hozzáállása, annak vezetősége viszont azt állítja, hogy a hétvége folyamán teljes értékű ellátásban részesítették a pácienst, a kivizsgálások eredményei pedig azt mutatták, hogy nincs szüksége sürgős kórházi ellátásra.


(noviny.sk)

Címkék: kórház, páciens, Nyitra