Óriási fordulat jön az időjárásban: jelentős lehűlés a láthatáron, akár havazhat is!

2023. március 24. - 11:21 | Régió

Az elmúlt napokban valóban kellemes, tavaszias időben lehetett részünk, aki viszont a hétvégét a természetben, kertben akarta tölteni, annak nincs jó hírünk.

Óriási fordulat jön az időjárásban: jelentős lehűlés a láthatáron, akár havazhat is!
Illusztráció (Fotó: TASR)

Ezen a héten az ország egyes pontjain gyakran a 20 Celsius-fokot is meghaladta a nappali hőmérséklet, a meteorológusok szerint pedig a hosszú távú átlaggal összehasonlítva a hőmérséklet 5-7 fokkal magasabb.

Aki abban reménykedett, hogy hétvégén is hasonló időben lehet része, annak csalódnia kell. Az imeteo.sk tájékoztatása szerint a meleg idő pénteken csúcsosodik ki, kora este viszont nyugat felől már elkezd megnövekedni a felhőzet, ami hidegfrontot hoz.

Ennek eredményeként péntekről szombatra virradó éjszaka többfelé lehet számítani esőre, a széljárás pedig délnyugatiról északnyugatira vált. Szombaton napközben már nem várható csapadék, túlságosan kellemes időben viszont nem lehet részünk.

Az előrejelzések szerint a hétvége folyamán 8 és 15 fok között alakul majd a nappali hőmérséklet, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka pedig újabb csapadékra van kilátás. A hét első napjára aztán még jelentősebb lehűlés érkezik, a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) szerint szerdáig a nappali maximumok a 10 fokot sem haladják majd meg. A lehűlés olyan jelentős lehet, hogy az alacsonyabban fekvő területeken akár havazás is előfordulhat. Csütörtöktől viszont már érkezik a felmelegedés 15 fok körüli hőmérséklettel és kiadós esőzéssel.


Forrás: SHMÚ

-para-

Címkék: időjárás, lehűlés