Óriási a kár a csallóközcsütörtöki bankautomata-robbantás után

2022. július 14. - 15:44 | Régió

Szerdán a hajnali órákban felrobbantottak egy bankautomatát Csallóközcsütörtök (Dunaszerdahelyi járás) központjában.

Óriási a kár a csallóközcsütörtöki bankautomata-robbantás után
Fotók: Paraméter - archív - további képekért kattints!

Akárcsak másfél évvel ezelőtt, ismét a Jednota üzlet falában lévő bankautomatát robbantották fel ismeretlenek – írtuk korábban.

Zlatica Antalová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivő érdeklődésünkre közölte, a történtek során több mint 100 ezer eurós anyagi kár keletkezett.

A dunaszerdahelyi rendőrség nyomozója a helyszínelés során több nyomot is rögzített. A nyomozó lopás és idegen vagyonban okozott kár bűntette miatt indított eljárást. A szóvivő a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem szolgált bővebb információval.


2021 januárjában robbantottak fel ugyanitt egy bankautomatát Csallóközcsütörtökben. Akkor tetemes kár keletkezett, az elkövetők pedig több százezer euróval távoztak. Néhány hónappal később, júniusban azonban a rendőrök elfogták a robbantással gyanúsított 31 és egy 27 éves férfit.

A csallóközcsütörtöki eset előtt mindössze három héttel egy nyárasdi bankautomatát is felrobbantottak, ott a kultúrház falán lévő OTP-bankautomatát vették célba. A szálak pedig ebben az esetben is a csallóközcsütörtöki eset gyanúsítottjaihoz vezettek.

Dunaszerdahelyen 2021 októberében robbantottak fel egy bankautomatát az Észak II-es lakótelepen. A 365.bank automatáját az elkövetők kirobbantották a helyéről, a detonációban a szupermarket bejárata is súlyosan roncsolódott.

2018 márciusában pedig Ekecsen robbantották fel és rabolták ki az OTP Bank Fő utcán lévő automatáját. A robbanás következtében tűz is keletkezett, a helyszínen megégett bankókat is találtak. A bűncselekménnyel két moldovai férfit gyanúsítottak.

(parameter)