Óriási robbanás hallatszott, majd kigyulladt öt épület Budapesten!

2020. január 12. - 19:28 | Külföld

Öt épület kigyulladt, leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten. A tüzet gázpalackok okozhatták.

Óriási robbanás hallatszott, majd kigyulladt öt épület Budapesten!
Forrás: 444.hu

"Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég"

- közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Később azonban pontosítottak:

az előzetes értesülésekkel szemben nem három, hanem öt lakóépület tetőszerkezete gyulladt ki.

A vezetéket, amely a földön feküdt, áramtalanítani kellett, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonuló tűzoltók munkáját. A tüzet megközelítőleg másfél óra elteltével sikerült megfékezniük. Mint kiderült, a robbanás egy faszerkezetes házban történt.


Fotók: MTI

A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből, ezeket lehűtötték - mondta Kolozsi Péter. Volt olyan gázpalack, amely a robbanás következtében kirepült a lakóházból.

Az Index olvasói szerint egy nagy robbanás hallatszott, és az áram is elment néhány percre.

A lap úgy tudja, nem a nagyfeszültségű távvezeték leszakadása okozta a tüzet, ez már a tűz következménye lehetett.

A tűzben több gázpalack is felrobbant, de ez is már a kialakuló lángok következménye volt, nem ez okozta a tüzet. Hogy azért mi a felelős, azt még vizsgálják a tűzoltók.

A környéken többen robbanásokat hallottak. Farkas Vilmos, az egyik helyi lakos a 24.hu-nak arról beszélt, feltehetően az egyik kigyulladt ingatlan udvarán található felhalmozott gázpalackok robbanhattak fel. Időközben a rendőrség honlapján megjelent egy közlemény, amely szintén a gázpalackokat teszi felelőssé a tűzért.

A szóvivő későbbi tájékoztatása szerint egy ember, feltehetően egy járókelő megsérült, áramütést szenvedett. Őt átadták a mentőknek.

A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy az esettel összefüggésben idegenkezűség gyanúja eddig nem merült fel.


(MTI/Index/24.hu)