Őrizetbe vételekor rosszul lett Jozef Brhel, kórházba kellett szállítani!

2021. február 3. - 09:54 | Belföld

A Smer-közeli oligarcha, akit mintegy hatórás keddi kihallgatását követően őrizetbe vettek, rosszul lett - tudta meg a Markíza.

Őrizetbe vételekor rosszul lett Jozef Brhel, kórházba kellett szállítani!
Jozef Brhel

Mielőtt elhelyezték volna a rendőrségi fogdában, egészségügyi vizsgálaton esett át, itt állapították meg, hogy kórházba kell szállítani.

A Markíza szerint Brhel diagnózisa valban súlyos. Ügyvédje, Ľudovít Štanglovič szerint a rendőrség a kezdetektől tud rossz egészségi állapotáról.

Brhelt a ružinovi kórházba vitték, ahol a pszichiátrián helyezték el.

Jogi képviselője közölte, Brhel elutasítja az ellene felhozott vádakat. Štanglovič minimálisan korainak tartotta a meggyanúsítását, azon túl pedig szerinte megalapozatlan, és úgy véli, hogy ha nem politikailag motivált cselekményről van szó, akkor a gyanúsítást megszüntetik.

Brhelt a Mýtnik fedőnevű rendőrségi nyomozás kapcsán azóta vizsgálati fogságba helyezett František Imreczével és másokkal együtt gyanúsították meg idegen vagyon hűtlen kezelésével, őt viszont múlt pénteken nem vették őrizetbe, mert külföldön tartózkodott, hétfőn kora este viszont nár hazatért. Az ügy a Pénzügyi Hatóságnál lezajlott IT-tenderek befolyásolásáról szólt.

(Markíza)