Őrizetbe vett a NAKA egy középiskolást, terrorizmussal gyanúsítják!

2022. október 21. - 13:53 | Belföld

Terrorcselekményben való részvétellel gyanúsít a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egy középiskolás fiatalt, aki pénteken vettek őrizetbe Nyugat-Szlovákiában - írja az Aktuality.sk

Őrizetbe vett a NAKA egy középiskolást, terrorizmussal gyanúsítják!
Archív felvétel

A portál szerint az eset semmilyen módon nem függ össze a pozsonyi Tepláreň bár előtt történt kettős gyilkossággal, mely során az LMBTQ közösséghez tartozó két fiatal férfit agyonlőtt egy 19 éves kamasz.

Az Aktuality.sk számára két. egymástól független forrás is megerősítette a hírt. Az ügyben egy másik személyt is őrizetbe vettek, a Speciális Ügyészség felügyelete alatt.

A portál közölte azt is, hogy mostanáig nem világos, konkrétan mivel gyanúsítják a fiatalt, ugyanis a terrorizmusban való részvételről szóló büntetőjogi paragrafus meglehetősen széles spektrumot ölel fel. Szóba kerülhet terrorcselekményre való felbujtásról és terrorcselekmény nyilvános támogatásáról is. Ugyancsak ide tartozik fegyver vagy robbanóanyag elkészítéséhez szükséges ismeretek megszerzése vagy átadása terrorcselekmény elkövetése céljából, vagy épp egy másik személy felkérése terrorcselekmény elkövetésére vagy abban való részvételre - fejtegette az Aktuality.sk.

(Aktuality.sk)