Őrizetbe vett a NAKA hét személyt, mezőgazdasággal kapcsolatos korrupcióval gyanúsítják őket

2020. április 16. - 09:11 | Belföld

 A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) csütörtökön reggel a „Dobytkár“ (Állattenyésztő) fedőnevű akció keretén belül őrizetbe vett hét személyt.

Őrizetbe vett a NAKA hét személyt, mezőgazdasággal kapcsolatos korrupcióval gyanúsítják őket
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Az illetőket korrupciós bűncselekménnyel gyanúsítják. A NAKA ezáltal folytatja a Agrárkifizető Ügynökség (PPA) körüli nyomozást – írja a rendőrség hivatalos Facebook-oldalán azzal, hogy bővebb információt később adnak.

A NAKA korrupcióval és pénzmosással összefüggő ügyben vizsgálódik az Agrárkifizető Ügyökségnél. Március eleje óta több személyt őrizetbe vett a „Dobytkár“ fedőnevű akció alatt, 100 ezer euró készpénzt foglalt le, valamint műtárgyakat 800 ezer euró értékben. Április elején a NAKA Oroszváron (Rusovce) tartott razziát Ľubomír Partika, a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség egykori ügyvezető igazgatójának luxusvillájában. Partikát még az előző mezőgazdasági miniszter, Gabriela Matečná menesztette posztjáról, miután a férfit korrupcióval gyanúsították meg. A múltban hangfelvételt készítettek Partika egy beszélgetéséről, amelyen a férfi kenőpénzekről tett említést.


(TASR/para)