Őrizetbe vette, majd kiengedte a rendőrség Sólymos László környezetvédelmi minisztert

2020. január 22. - 21:57 | Belföld

Szerda kora este bevitte a rendőrség Sólymos László (Híd) környezetvédelmi minisztert, aki egy pozsonyi vendéglőben keveredett verekedésbe. A Plus 7 dni információi szerint betörték egy vendéglő kirakatát, a Paraméter információi szerint a társa volt a tettes.

Őrizetbe vette, majd kiengedte a rendőrség Sólymos László környezetvédelmi minisztert
Sólymos László - Fotó: Paraméter

Mindketten alkohol hatása alatt álltak. Információink szerint családi tragédia áll az ügy hátterében, a miniszter édesanyját nagyon súlyos állapotban kórházban kezelik. A miniszter a kihallgatás után, este 10 óra körül távozott a rendőrségről.

Az incidens egy kínai étteremben játszódott le a Laurinská utcán. A SME úgy tudja, a másik őrizetbe vett személy Sólymos testvére volt.

A lap szerint a miniszter és testvére az étterem alkalmazottaival keveredtek nézeteltérésbe, majd Sólymos testvére betörte az üvegajtót, miután kiutasították őket az étteremből.

A helyszínre rendőrökön kívül mentőt is riasztottak, utóbbi azonban rövid időn belül távozott.

A rendőrség garázdaság és rongálás miatt indított eljárást. Michal Szeiff rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint szerdán röviddel 17 óra után kapták a bejelentést az incidensről:

„Az eddigi információk szerint két férfi verbálisan és tettlegesen is megtámadta az étterem alkalmazottait, majd miután kiutasították őket, az egyikük megrongálta és kitörte az étterem üvegajtóját” – közölte a rendőrségi szóvivő.

A rendőrség szerint az incidens után keletkezett anyagi kár ezer euróra tehető.

Szeiff hozzátette, a helyszínre riasztott mentőszolgálat az étterem egyik alkalmazottját kivizsgálás céljából bevitte az egyik pozsonyi kórházba.

(TASR/parameter)