Őrizetbe vették a D4-es és az R7-es építését végző cég vezérigazgatóját!

2020. május 30. - 07:45 | Belföld

Még csak két hónapja foglalta el menedzseri pozícióját, pénteken viszont rendőrök vették őrizetbe a D4R7 Construction s.r.o. vezetőjét, Michael Heerdtet. - tudta meg a Markíza.

Őrizetbe vették a D4-es és az R7-es építését végző cég vezérigazgatóját!
Michael Heerdt (Fotó: Markíza)

Környezetkárosítással, illetve a környezet veszélyeztetésével gyanúsítja a rendőrség Heerdtet, de nemcsak ő van bajban, hanem a cég más vezetői is.

A Markíza szerint ez ügyben a D4-es körgyűrű jarovcei szakasza alatti töltéssel van gond. Egy korábbi vizsgálat ugyanis kimutatta, hogy például azbesztet, építkezési szemetet, de még fogkrémtubusokat is tartalmaz. Az építőcég ezzel szemben régóta állítja, hogy a töltéshez használt anyaggal nincs gond, rendelkeznek az ehhez szükséges tanúsítványokkal.

Heerdt nem az első vezető, akit elvitt a rendőrség a D4R7-nél, egy évvel ezelőtt a cég egy spanyol menedzsere került rácsok mögé, és a gyanúsítottak közt szerepel a cég korábbi igazgatója, Juan José Bregel is. Őt március végén a cége áthelyezte egy londoni alagút építéséhez.

A rendőrség most arra vár, hogy vallomást tesz, ellenkező esetben nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki ellene.

Pillanatnyilag nem tudni azt sem, mi lesz végül a töltés sorsa. Eleinte arról volt szó, hogy az építőnek azt le kell bontania, majd a megfelelő anyagokból újraépítenie. Május közepére tervezték a döntést, ám ez mostanáig nem született meg.

(TVnoviny.sk)

Címkék: MIchael Heerdt, d4r7