Őrizetbe vették a Takáč-banda vezérét

2019. november 3. - 08:04 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) őrizetbe vette Ľubomír Kudličkát, akit a Takáč-bandaként elhíresült maffiacsoport vezetőjének tartanak.

Őrizetbe vették a Takáč-banda vezérét
Fotó: TASR

A hírről elsőként a nastope.sk számolt be. A Kudlička elleni akciót a portál két független forrása is megerősítette. A férfi egy 13 évvel ezelőtti gyilkossági ügy miatt végezte bilincsben.

A hét elején az Apacs fedővére keresztelt rendőrségi akció során a banda 19 tagját vették őrizetbe. A letartóztatott személyeket többek közt erőszakos bűncselekmény elkövetésével, szervezett bűnözéssel, zsarolással, tiltott fegyverkezéssel, általános veszélyeztetéssel, testi sértéssel és egyéb bűncselekménnyel gyanúsították meg.

A besztercebányai Specializált Büntetőbíróság az előkészítő eljárás során szerdán előzetes letartóztatásba helyezte a banda 13 tagját.

A nastope.sk portál szerint a Takáč-banda főként Ružinovban és Pozsony-Ligetfalun tevékenykedett a 90-es években. Később Nagyszombat és Nyitra megyében is terjeszkedni kezdtek.

Kudlička azt követően vette át a maffiacsoport irányítását, hogy meghalt annak alapítója, Ján Takáč. A Takáč-bandát a négy legerősebb pozsonyi bűnszervezet között tartják számon, a másik három a Sýkora-klán, a Piťo-banda és a Sloboda-banda.


aktuality.sk/para