Őrizetben maradnak a fiatalok, akik brutálisan megvertek egy házaspárt a buszon

2019. június 3. - 20:59 | Régió

A pozsonyi városi buszon utazó házaspár megtámadásával gyanúsított két fiatal – a 18 éves Ondrej Á. és Stanislav G. – a Pozsony IV Járásbíróság jogerős döntése értelmében előzetes letartóztatásban marad.

„A Pozsony IV Járásbíróság június 2-án szökés, kollúzió és bűnismétlés veszélye miatt előzetes letartóztatásba helyezte O. Á. gyanúsítottat. A döntés jogerős. Az eljárásban részt vevő felek (gyanúsított, ügyész) lemondtak a fellebbezési jogukról. A Pozsony IV Járásbíróság június 2-án szökés és bűnismétlés veszélye miatt előzetes letartóztatásba helyezte S. G. gyanúsítottat. A döntés jogerős. Az eljárásban részt vevő felek (gyanúsított, ügyész) lemondtak a fellebbezési jogukról” – közölte kedden a TASR-rel Pavol Adamčiak, a Pozsonyi Kerületi Bíróság szóvivője.

Ondrej Á.-t testi sértéssel és garázdasággal gyanúsítják, ha bűnössége bebizonyosodik, négytől tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető. Stanislav G.-t zsarolással és veszélyes fenyegetőzéssel gyanúsítják, amiért kettőtől hat évig terjedő börtönbüntetés szabható ki. Két szemtanú jelentkezett a rendőrségen, akik segítettek felderíteni az ügyet. Erről Michal Szeiff, a pozsonyi rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn tájékoztatott.

Az incidens május 22-én történt a 83-as városi buszon. Fiatalok egy csoportja hangoskodott és mindenfélét szétdobált a buszban. Egy középkorú házaspár szóvá tette a viselkedésüket, mire rájuk támadtak. Ondrej Á. a gyanú szerint többször is ököllel az 52 éves férfi arcába vágott. „Miután fizikailag rájuk támadtak, a másik gyanúsított vulgárisan szidni kezdte a házaspárt, azt kiabálta, hogy megöli őket” – mondta el a rendőrégi szóvivő.

A tettesek súlyos sérüléseket okoztak áldozataiknak, több csontjuk is eltört. A nőt kórházba kellett szállítani. A támadók elmenekültek a helyszínről.


TASR