Örömfoci négy napon át Bősön

2019. július 19. - 14:09 | Sport

Negyedik alkalommal szerveztek focitábort Bősön a Parkerdei stadionban. A táborra minden esztendőben hagyományosan a búcsúi napok előtt kerül sor. 

Örömfoci négy napon át Bősön
Fotó: Angyal Sándor

A napközis tábor a helyi U11-es és U13-as csapatok edzője, Csiba József kezdeményezésére indult 4 évvel ezelőtt, azzal a céllal, hogy a sportágat minél hatékonyabban népszerűsíthessék az utánpótláskorú gyerekek körében. A főszervező munkáját idén Képesi István, Takács Sándor és Kovács Ákos segítették. Összesen 44, 7 és 15 év közötti gyermek vett részt a közös foglalkozásokon, akik nagyrészt Bősről érkeztek, de akadtak a környező falvakból — Baka, Csiliznyárad, Vajka, Doborgaz — és Dunaszerdahelyről utazó gyerekek is.

A vidám hangulatú edzések mellett a gyerekeknek napi kétszeri étkezést, fagyizást biztosítottak a szervezők és támogatók, illetve a szerda délutánt közös fürdőzésnek és kötetlen szórakozásnak szentelték. A hálóőrködés iránt érdeklődő gyerekek egy rendkívüli kapusedzés keretein belül próbálhatták ki magukat, melyet Rengel Péter helyi sporthíresség vezényelt.

Az utolsó nap a versengésé volt, amikor a táborozók életkoruk szerint 2 csoportra osztva 5-6 fős csapatokat alkottak és egy egész napos tornán méretettek meg. A torna végén minden résztvevőt éremmel és oklevéllel díjaztak, melyeket Szarka Ákostól és a már említett Rengel Pétertől vehettek át.

A szervezők bíznak benne, hogy mindenki jó élményekkel, hasznos tudással, de legfőképpen a foci iránti fokozódó lelkesedéssel gazdagodott a tábor során.

(nk/alsa)

Címkék: focitábor, Bős