Örömhír a vírusos időkben: betéphet, aki akar, pótolhatatlanok a marihuánás boltok San Franciscóban

2020. március 18. - 16:21 | Külföld

Fellélegezhetnek a füvet rendszeresen slukkoló polgárok az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városában. San Franciscóban úgy döntött a helyi közegészségügyi hivatal, hogy az ottani gandzsát árusító trafikok nélkülözhetetleneknek számítanak, ezért mégsem kell a koronavírus-járvány miatt lehúzniuk a rolót.

Örömhír a vírusos időkben: betéphet, aki akar, pótolhatatlanok a marihuánás boltok San Franciscóban
Facebook (SF Cannabis Community)

A San Franciscó-i egészségügyi hivatal (Department of Public Health) Twitteren tette közzé néhány órája, hogy mindenki számára nyitva állnak a külön erre a célra engedélyezett boltok (Cannabis dispensary). Tehát nem csupán orvosi célra, hanem lazítás gyanánt, azaz rekreációs fogyasztásra is adott a lehetőség, meg lehet venni a napi elpöfékelendő zöldséget.

Ezt a határozatot a település irányítója, London Breed polgármester is támogatta twitteres bejegyzésében.

Egy nappal korábban elterjedt, hogy a társas érintkezés minimanizálásának érdekében minden üzlet nyitvatartását korlátoznák, és ekkor hosszú sorok alakultak ki a füvet áruló boltok előtt, pont, mint Hollandiában. Aztán a szót kért a szakhatóság és rendeletével megnyitotta a kapukat.

A kaliforniai városban már február végén vészhelyzetet hirdettek a koronavírusos fertőzések veszélye miatt, már akkor, amikor még nem diagnosztizáltak új típusú koronavírus miatt kialakult tüdőgyulladásos megbetegedéseket.

(dailymail/s)