Orosz repülőgép - Másfél tucat holttestet emeltek ki a vízből

A Fekete-tengerbe zuhant orosz gép tizennyolc utasának holttestét emelték ki eddig vízből - derült ki a halottaknak és a repülőgép maradványainak felkutatását végző orosz parancsnokság szerdai összesítéséből.

Az orosz védelmi minisztérium lezuhant Tu-154 típusú gépének utasai közül - a parancsnokság szóvivője szerint - a nap folyamán három ember holtteste és mintegy húsz testrész került elő. Hozzáfűzte: a fedélzetén 84 utassal és 8 fős személyzettel szerencsétlenséget szenvedett repülőgépen utazók közül eddig tizennyolcnak a holttestét találták meg.

A szóvivő rámutatott, hogy a kutatási művelet jelenleg is tart. A búvároknak szerdán sikerült kiemelniük az áldozatok személyes tárgyait, karórákat, egy hátizsákot ruhákkal, valamint egy mobiltelefont. Emellett a felszínre hoztak több roncsdarabot is, köztük a szárny egy részét.

Az orosz védelmi minisztériumnak a szíriai Latakiába tartó gépe vasárnap reggel zuhant a Fekete-tengerbe két perccel azután, hogy felszállt Szocsi repülőteréről. A gépen katonák, újságírók, egy ismert segélymunkás és a hadsereg Alekszandrov művészegyüttesének 64 tagja és karmestere utazott, akik újévi koncertet adtak volna a hmejmimi orosz légi támaszponton. Az orosz hatóságok szerint terrorcselekmény nem szerepel szerencsétlenség fő lehetséges okai között. A Kommerszant című orosz napilap szerdán közölt értesülései szerint a fékszárny meghibásodása okozhatta a tragédiát.

MTI/para