Oroszországban lesz a 2021-es öttusa Eb

2020. július 9. - 12:08 | Sport

Az oroszországi Nyizsnyij Novgorod rendezheti meg az öttusázók 2021-es Európa-bajnokságát a kontinentális szövetség (ECMP) döntése értelmében.

Oroszországban lesz a 2021-es öttusa Eb
-illusztráció- (Fotó: MTI)

A 2021-es Eb-t július elején, alig két héttel a pandémia miatt jövőre halasztott tokiói olimpia tervezett rajtja előtt bonyolítják le - nyilatkozta a TASZSZ-nak az ECMP orosz főtitkára, Tatyjana Ardabjeva.

Az ECMP kedden törölte az ez évi Eb-t, amelynek Székesfehérvár adott volna otthont. A magyarországi viadalt eredetileg június-július fordulóján bonyolították volna le, majd szeptemberre halasztották, de végül kiderült, hogy nincs esély az idei rendezésre a koronavírus-járvány és az azzal összefüggésben hozott korlátozó intézkedések miatt.

Az Eb-vel párhuzamosan tartották volna meg az oroszok 2000-es olimpiai bajnoka, Dmitrij Szvatkovszkij elnökölte kontinentális szövetség tisztújító kongresszusát is, de a kontinensviadal törlésével erre sem kerül sor az idén. Ugyanakkor a magyar szövetség a mostani helyett 2022-ben rendezhet majd Európa-bajnokságot.

(MTI)

Címkék: öttusa öttusa-eb