Orrfacsaró bűz keseríti meg az utazást a RegioJet bizonyos járatain

2019. február 9. - 16:28 | Régió

Utánajártunk, mi okozhatta az állandó és szinte elviselhetetlenül intenzív bűzt a RegioJet néhány járatán.

Orrfacsaró bűz keseríti meg az utazást a RegioJet bizonyos járatain
Fotó: studentagency.cz

Az elmúlt hetekben több utas is orrfacsaró bűzre panaszkodott, amely a RegioJet magán vasúttársaság bizonyos szerelvényeiben érezhető. A visszajelzések szerint a probléma elsősorban a REx 1772-es számú, régebbi típusú vonatot érinti, amely reggel 6 óra 43 perckor indul Komáromból és két órával később érkezik meg a pozsonyi főállomásra.

Az utasok állítják, a szennyvízszag az elmúlt napokban szinte elviselhetetlen volt a vonaton. Volt, hogy a személyzet klórral próbálta eltűntetni a bűzt, elmondásuk szerint azonban ezzel csak még intenzívebbé vált a szag.

„Ha a REx 1772-es vonatra akarnak felszállni, készítsék a gázmaszkokat” – írták az utasok a Facebookon. Egy másik utas szerint olyan szag terjengett a vonaton, mintha emésztőgödröt ürítettek volna, egy édesanya pedig arra panaszkodott, hogy fia rosszul lett a szagtól és kis híján elhányta magát.

A probléma okáról és a várható megoldásáról érdeklődtünk a RegioJetnél. A vállalat szóvivője, Aleš Ondrůj a héten közölte, technikai meghibásodásról van szó, a vonat toalettjében ugyanis nem működött megfelelően az öblítés.

A szóvivő hangsúlyozta, elnézést kérnek az utasoktól a kellemetlenségért, és a lehető legrövidebb időn belül igyekeznek elhárítani a problémát.


(fl)

Címkék: RegioJet, vonat, bűz