Orrvérzés és ájulás Sárosfánál - vaklárma lehetett az egész

2019. január 17. - 16:54 | Régió

Az R7-es építkezési területén több munkás lett rosszul. Lezárták a területet, folyamatban van a helyszíni vizsgálat.

Orrvérzés és ájulás Sárosfánál - vaklárma lehetett az egész
Útlezárás Sárosfán - A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: Paraméter)

Az első információk még arról szóltak, hogy Sárosfa közelében többen is rosszul lettek, orrvérzésre panaszkodtak, egyeseknek pedig a széklete is véres volt. A belügyminiszterrel való egyeztetést követően Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter úgy tájékoztatott bennünket, hogy az egész csak vaklárma volt és senkit sem szállítottak kórházba.


Úgy tűnik, az R7-es gyorsforgalmi építkezési területén valamilyen veszélyes anyag szivárog vagy szivároghatott, mivel Sárosfa közelében többen rosszul lettek, orrvérzésre panaszkodtak - tudta meg a Markíza.

A Nový Čas első információi szerint legalább három ember lett rosszul, és kezdett el vérezni az orra, valakinek véres volt a széklete. Júlia Kedrová kerületi tűzoltószóvivő később azt közölte, hogy összesen nyolc személyt kellett fertőtleníteni, hat óra után azonban már 16 emberről volt szó, akinek valamilyen egészségügyi problémái akadtak.

A TV JOJ információi szerint két rendőr is rosszullétre panaszkodott.

12 pácienst szállítanak kórházba, helyszíni információk szerint a lakosság nincs veszélyben.

Alena Krčová mentőszolgálati szóvivő azt közölte, hogy a helyszínen több egységük is van. "Vizsgálatok alá vetik azokat a mentősöket is, akik elsőként értek a helyszínre. Mindenki eszméleténél van, senki sincs életveszélyben" - húzta alá.

A hatóságok a területet lezárták, a helyszínt veszélyes területnek nyilvánították, Sárosfára pedig csak az ott élő lakosokat engedték be. A Lég és Sárosfa közti 1382-es utat mindkét irányban lezárták.

A tűzoltók először Pozsonyból, Nagyszombatból és Somorjáról érkeztek. Lelkes István, a dunaszerdahelyi járási tűzoltóság megbízott vezetője négy óra után azt közölte, hogy 11 tűzoltó van a helyszínen, a helyszínt lezárták. A járás több tűzoltóállomásán is készenlétben vannak a tűzoltók szükség esetére.

Öt órakor érdeklődésünkre közölte, hogy a tűzoltóság veszélyes anyagok jelenlétét vizsgáló nagyszombati felderítő csapata több anyagot már kizárt, azonban a vizsgálatok még folyamatban vannak. Lelkes István közölte azt is, hogy időközben Dunaszerdahelyről is megérkezett egy rohamkocsi, továbbá egy evakuációs autóbusz Galántáról.

Zuzana Farkasová, az országos tűzoltókapitányság szóvivője hat óra után azt közölte, egyelőre nem sikerült azonosítani, mitől lettek rosszul a munkások.

Lenka Kubejová, a kivitelező cég szóvivője azt közölte a SME megkeresésére, hogy azon a területen semmi olyan műveletet nem végeztek, ami veszélybe sodorhatta volna a munkásokat. "A Sárosfa közelében épített hídnál a munkálatok befejezése zajlott, ugyanis az az objektum hamarosan átadásra kerül" - szögezte le, hozzátette, a délelőtti órákban még ellenőrzés is volt a munkahelyen, és semmilyen hiányosságokat nem találtak.

A helyszínre ért Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi miniszter, valamint a vegyi szennyezésekkel foglalkozó nyitrai laboratórium csapata is.

“Fél órája vagyok itt és jól érzem magam. Ha valami káros anyag lenne a levegőben, akkor már feldobtuk volna a talpunkat” - nyilatkozta a helyszínről Érsek Árpád.

Sárosfa és Macháza között, a falvaktól néhány száz méterre folyik az R7-es gyorsforgalmi út építése, a közelben van a légi vasútállomás is.

Ismert, hogy a rendőrség vizsgálódik az R7-es alapzatának építése kapcsán, mivel ott állítólag szennyezett földet és illegálisan bányászott kavicsot használtak fel.

Kapcsolódó cikk:
Végigmentünk az R7-esen - Egyházgellétől Pozsonyig

(parameter)