Országos kuriózum, ezért díjat kapott a pozsonyi gasztrokiállításon a dunatőkési joghurt!

2019. január 30. - 12:11 | Régió

A Búslaki Tangazdaság laktózmentes bio joghurtját különlegessége miatt díjazták az elmúlt héten lezajlott Danubius Gastro 2019 megnevezésű kiállításon, melynek az Incheba Expo adott otthont.

Országos kuriózum, ezért díjat kapott a pozsonyi gasztrokiállításon a dunatőkési joghurt!

"Minden kiállítónak lehetősége volt benevezni a termékeit erre díjra. Nyilvánvalóan szükség volt valamilyen különleges tulajdonságra. Mi pedig az újabb termékeinkből a legkülönlegesebbet neveztük be" - árulta el érdeklődésünkre a Búslaki Tangazdaság kereskedelmi osztályának vezetője, Matyó László.

A hagyományos és laktózmentes biojoghurtokat fehéren, illetve áfonyás, meggyes és epres ízesítésben decemberben kezdték el gyártani az újonnan létesített dunatőkési üzemükben.

A laktózmentes biojoghurt legfőbb különlegessége, hogy ilyet nem gyártanak Szlovákiában.

"Pozsonyi üzletekben találni ilyet, de ausztriai gyártású. Bizonyos szempontból tehát úttörő"- húzta alá.

A bal szélen Nagy György, a Búslaki Tangazdaság vezetője (Fotó: Danubius Gastro)

A laktózmentes biojoghurt szükségességét az teremti, hogy egyre többen küzdenek laktózintoleranciával, ami viszont pozitívum, hogy egyre többen odafigyelnek arra, hogy mit fogyasztanak, és ezért választják a biotermékeket.

"A mi joghurtunk saját tejből van, és még a teheneinknek a takarmányt is mi termeljük. Ez egy zárt kör, minden itt zajlik, és ez egyre több embernek tetszik"

- folytatta Matyó László.

Az említett joghurtok már megtalálhatóak több dunaszerdahelyi bolt polcain, valamint Pozsonyban és Kelet-Szlovákiában is. "Keresik és vásárolják is, mert maga a termék jó, érdekes, lokális, és ez egyre többeket megérint" - szögezte le.

A Danubius Gastro 2019 kiállításon összesen 12 díjat és 15 oklevelet osztottak ki.

(parameter)