Országos másodikok a hodosi pingpongosok

Az előző években zsinórban háromszor hozták haza falujuknak az országos első helyezést  a helyi asztaliteniszezők az Extraligában.

Országos másodikok a hodosi pingpongosok
Második helyen végeztek az Extraligában (A szerző felvétele)

Idén azonban a döntőben a Hont.Trsťany/Dudince csapata ellen játszott mérkőzésen alul maradtak. Ez azonban mégis szép teljesítmény, a háromszoros országos bajnokokat az idei második helyezés sem törte le.

Szombat este került sor a hodosi kultúrházban a tétmérkőzésre, ahol Hont.Trsťany/Dudince és a hazai SK Hodos együttese álltak asztalhoz. A tét az Extraliga első helyezése, azaz az országos bajnoki cím volt. A mérkőzéseket megelőzve Balódi László polgármester köszöntötte a játékosokat és a szurkolókat, különös tekintettel a hodosiak két vezetőjére, Kmeť József klubelnökre és helyettesére, Kardos Aladárra. Őket azért is emelte ki, mert mind a két úriember ebben az évben töltötte be a 60-at, s itt köszöntötte őket, egyúttal megköszönve nekik azt a kitartó munkát, amit a pingpongért végeznek.

A mérkőzések kora este 17 órakor kezdődtek. „Nagyon szorosak voltak a meccsek, akadtak olyan szettek is, ahol csak 1-2 labdán dőlt el a végeredmény, de azt el kell ismernünk, hogy az ellenfél egy picit jobb volt, így szerezhették meg a győzelmet” — mondta el megkeresésünkre Kmeť József hodosi klubelnök. Azt is hozzátette, hogy az utóbbi négy évben négyszer szerepeltek az országos döntőben, ahonnan háromszor első, idén pedig második helyezést zsebeltek be, ami már magában szép teljesítménynek számít.

Összesítésben a vendégek 3:5 arányban kerekedtek felül a hodosiakon, akik így idén az országos második helyet szerezték meg.

  

A szettek eredményei:

1. Novota—Bardoň       1:3

2. Muskó—Bučko 3:2

3. Lelkeš—Didukh 1:3

4. Muskó—Bardoň        2:3

5. Novota—Didukh       0:3

6. Lelkeš—Bučko  3:0

7. Muskó—Didukh       3:1

8. Lelkeš—Bardoň 1:3

9. Novota—Bučko nem játszották le

 

(alsa)