Országos rendőrfőkapitány: Terrortámadásként kezeljük az iskoláknak küldött fenyegetéseket

2023. december 5. - 19:12 | Belföld

A rendőrség megtette a szükséges óvintézkedéseket az iskoláknak küldött fenyegetések miatt, az ügyet a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) vette át, és terrortámadás különösen súlyos bűncselekménye ügyében nyomoz – tájékoztatott kedden Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány.

Országos rendőrfőkapitány: Terrortámadásként kezeljük az iskoláknak küldött fenyegetéseket
Ľubomír Solák (Fotó: TASR)

Egy ismeretlen tettes a közösségi hálón fenyegetőzött azzal, hogy december 6-án iskolákat fog felrobbantani.

„Megtettük a lépéseket a lehetséges veszély elhárítása érdekében, tűzszerészek és kutyás járőrök kutatták át az iskolákat és azok környékét”

– mondta Solák.

Az e-mailben megfenyegetett iskoláknak azt javasolja, addig ne legyen tanítás, amíg fennáll a fenyegetés miatti helyzet.

A rendőrség nagy erőkkel dolgozik az e-mailben fenyegetőző személy azonosításán.

„Mivel látens bűncselekményről és anonim fenyegetésről van szó, nehéz a digitális nyom beazonosítása. Igyekszünk begyűjteni minden lehetséges információt”

– tette hozzá Solák.

Az érintett iskolák környékén fokozták a járőrözést, és ellenőrzik, hogy más iskolák is veszélynek vannak-e kitéve Pozsony, Zsolna és Eperjes megyében.

A helyzetről tájékoztatást kap Tomáš Drucker (Hlas-SD) oktatási miniszter is.

„Röviden annyit mondhatok, hogy összeköttetésben vagyok a belügyminiszterrel és a rendőrfőkapitánnyal is. Tájékoztattak a helyzetről, miután a rendőrség értesült a fenyegetésekről”

– mondta Drucker.

TASR