ŐRÜLET: Pénzdíjas koronavírus-fertőzési versenyeket rendeznek diákok egy alabamai egyetemen

2020. július 3. - 08:04 | Külföld

Koronavírus-fertőzési versenyeket rendeznek kollégiumi diákok az Egyesült Államok egy városában, ráadásul nevezési díjat is szednek.

ŐRÜLET: Pénzdíjas koronavírus-fertőzési versenyeket rendeznek diákok egy alabamai egyetemen

A vírusvirtus az alabamai Tuscaloosában dívik: a szervezők meghívnak bizonyítottan fertőzötteket az összejövetelekre, a versenyzők pedig leteszik a nevezési összeget, amely annak üti a markát, aki a leghamarabb megfertőződik.

A város tanácsnoka, Sonya McKinstry "eszementnek" minősítette vírusviadalokat, a helyi tűzoltóparancsnok pedig - aki beosztottjaitól szerzett tudomást az összejövetelekről - nem hitte el. Némi ellenőrzés után azonban kiderült, hogy nem alaptalan híresztelésekről van szó, hanem valós történésekről.

Egy helyi orvos, Ramesh Peramsetty közölte, hogy már egy hónapja hall a versenyekről. Akkor adott végképp hitelt a híreszteléseknek, amikor a labortesztek ismertetésekor akadtak olyan fiatalok, akik nagyon megörültek annak, hogy fertőzöttek, és akadtak olyanok is, akiket elszomorított, hogy mentes szervezetük a kórokozótól.

Az alabamai egyetem vezetői közleményt adtak ki, amelyben megerősítették, hogy hozzájuk is eljutott az összejövetelek híre, és mindent elkövetnek, hogy a hallgatókat felvilágosítsák őket a veszélyekről. Az ügyben már vizsgálatot indítottak, de egyelőre egyetlen hallgatójukról sem bizonyosodott be, hogy jelen volt a rendezvényeken.

MTI