Örülnénk a közös jelöltlistának – reagált a Híd az SaS ajánlatára

2019. július 17. - 18:30 | Belföld

A Híd üdvözölné, ha a liberális pártok rátalálnának a megfelelő modellre és közös jelöltlistán indulnának a parlamenti választáson – közölte a TASR hírügynökséggel az SaS ajánlatára reagálva Debnár Klára, a Híd szóvivője.

Örülnénk a közös jelöltlistának – reagált a Híd az SaS ajánlatára
-illusztráció- (Fotó: TASR/Martin Baumann)

Az SaS deklarálta, üdvözölné, ha a magyar pártok megegyeznének, és a jövő évi parlamenti választásra közös listát állítanának. Ha mégsem sikerül megállapodniuk, az SaS helyeket kínál fel nekik saját jelöltlistáján.

Ha a liberális vonal politikusainak nem sikerül megállapodniuk, a Híd más megoldást is el tud képzelni.

„Például olyan megoldást, hogy a mi jelöltlistánkon szerepeljenek olyan liberális értékeket valló, feddhetetlen személyiségek, akik szívükön viselik a régiók, a kisebbségek sorsát, a jogokat és a szabadságot, és akik az életük és az értékeik által közel állnak hozzánk”

– mondta Ravasz Ábel, a Híd alelnöke.

A parlamenten kívüli MKP pozitívnak tartja az SaS ajánlatát, de a többi magyar párttal tárgyal az együttműködésről.

„Jó úton vagyunk a megegyezés felé”

– közölte Fiala Ilona, a párt sajtószóvivője.

Simon Zsolt, a szintén parlamenten kívüli Magyar Fórum elnöke elmondta, a párt jelöltjei sem az SaS, sem más szlovák párt listáján nem fognak szerepelni.

„Számunkra az az elsődleges, hogy magyar szavazatokkal szerezzünk magyar képviseletet a parlamentben. Meggyőződésünk, hogy a magyar kisebbség szavazatai nélkül nem fognak jobb irányba változni a dolgok Szlovákiában”

– reagált Simon.

TASR