Őrültek bandájának nevezte Fico az ellenzéket, Bugárt pedig árulónak, akinek 2,99 százalékot kíván

2020. február 20. - 14:45 | Belföld

Robert Fico, a Smer-SD elnöke, valamint a párt további képviselői csütörtökön délután tartott sajtótájékoztatón reagáltak az elmúlt órák eseményeire a rendkívüli parlamenti üléssel kapcsolatban.

Őrültek bandájának nevezte Fico az ellenzéket, Bugárt pedig árulónak, akinek 2,99 százalékot kíván
Fotó: TASR

Ján Richter (Smer-SD) munkaügyi miniszter azt állítja, hogy az ellenzék csak az időt akarja húzni, hogy minél később szavazhassanak a javaslatról. Robert Fico Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő beszédét méltatta, amellyel megnyitotta a parlament rendkívüli ülését.

Az ellenzéket „őrültek bandájának” nevezte, majd a Sme rodina elnöke, Boris Kollár ellen fordult, aki csütörtökön kijelentette, a gyorsított eljárást nem támogatják, de képviselői a 13. havi nyugdíj mellett fognak szavazni, és erre szólította fel a többi pártot is.

A Smer elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, Kollár két kijelentése ellentétben áll egymással, hiszen amennyiben nem megy át a gyorsított eljárás, nincs értelme tovább tárgyalni. „Amikor meglátom Boris Kollárt, jól szórakozom” – jegyezte meg Fico, majd ismét azzal gyanúsította meg Kollárt, hogy a maffiák jobbkeze volt.

Fico kijelentette, készen állnak akár február 29-én éjfélig is tárgyalni a nyugdíjakról.

A Smer elnöke a Híddal kapcsolatban elmondta, Bugárékkal már egyáltalán nem számolnak, és nem is érti a párt elnökének Smerrel kapcsolatos kijelentéseit. „Van egy árulónk, erős karakterrel, akit úgy hívnak, hogy Bugár Béla” – jelentette ki.

Hozzátette, Bugár az elmúlt 30 év alatt semmilyen felelősséget nem vállalt, és ha nem jut be a parlamentbe, a Smer elnöke szerint az „isteni igazságtétel” lesz. Az exkormányfő azt állítja, felszólította Bugárt, hogy vezessen minisztériumot, és mutassa meg, mit tud, de szerinte ezt elutasította, és „harminc évig csak ült a parlamentben”.

„Evidens, hogy megegyezett az ellenzékkel, mert azt gondolja, hogy van koalíciós potenciálja. Azt kívánom Bugár Bélának, hogy ne 4,99, hanem 2,99 százalékot érjen el, hogy egy centet se kapjon az állami költségvetésből” – húzta alá Fico.

Robert Fico nem válaszolt egyértelműen arra a kérdésre, hogy tudja-e garantálni, hogy a pártjából senki nem áll az Andrej Kiskát lejárató kampány mögött. Hosszú idő után azt is elárulta, hogy nincs tegezőviszonyban a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolt Marian Kočnerrel.


(DenníkN/para)