Összegyűltek a faluvezetők

A Dunaszerdahelyi járás polgármesterei találkoztak csütörtökön este a kisudvarnoki kultúrházban. Azokat a faluvezetőket hívták meg az összejövetelre, akik a Híd pártjának színeiben, illetve koalícióban nyertek választásokat.

 

Összegyűltek a faluvezetők
A szerző felvételei

A megjelenteket Érsek Árpád, a Híd járási elnöke köszöntötte, aki gratulált minden polgármesternek és önkormányzati képviselőnek. Felhívta a figyelmüket az önkormányzati munka fontosságára és szépségeire, illetve a közelgő köztársaságielnök-választásra. A múlt novemberi önkormányzati választásokra csak néhány mondat erejéig tért ki. „Nem akarom értékelni a választásokat, mert az értékelésnél sokkal fontosabb, hogy dolgozzunk” – hangsúlyozta Érsek.

A meghívott vendégek között volt Jakab Elemér parlamenti képviselő (Híd), aki egyben Nagyráska község polgármestere is. Ő az önkormányzati munka ellenpéldájaként hozta fel a Fekišovcén (Sabinovi járás) történt incidenst, amivel portálunk is foglalkozott.

„Nekünk polgármestereknek és képviselőknek ez az eset gyönyörű példa arra, hogyan nem lehet egy települést irányítani” – emelte ki Jakab.

Végezetül Berner Lajos, a párt kerületi elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd vacsorára és kötetlen beszélgetésre invitált mindenkit. A rendezvényen a meghívott 121 vendégből közel százan jelentek meg, polgármesterek és önkormányzati képviselők egyaránt.
 

(alsa)