Ősszel parádés sorozattal kerültek rivaldafénybe a nádszegiek

2021. december 3. - 10:39 | Sport

Harmincnyolc ponttal a tabella 2. lépcsőfokán telelnek a a Nyugat-szlovákiai V. liga Déli csoportjában játszó nádszegiek.

Ősszel parádés sorozattal kerültek rivaldafénybe a nádszegiek
Jókán 2:0 arányban győztek a nádszegiek (kék mezben) (Fotó: fcjelka.sk)

Molnár Krisztián edző védencei parádés sorozattal büszkélkedhetnek: zsinórban tizenhárom bajnokin nem találtak legyőzőre. Az idény második felében sorozatban hat meccsen gólt sem kaptak. Ötvenhét találattal a mezőny leggólképesebb csapata két ízben kilencet vágot ellenfeleinek (Nádszeg–Brodské 9:0, Nádszeg–Csenke 9:1).

„Három éve építgetjük a keretet, immár minden posztra megtaláltuk a legmegfelelőbb futballistát. Minimum tizenhárom azonos képességű játékosunk van. Nem edzői túlkapás, de mi vagyunk a legjobb, legképzettebb csapat a mezőnyben. Sajnos, az őszi idény elején sérülések és betegségek is beleszóltak a kezdőcsapat összetételébe. Először Jókán (9. forduló) fordult elő, hogy a legideálisabb kezdőtizenegyet küldhettem pályára. Minden tekintetben jobbak vagyunk ellenfeleinknél. Javunkra vált a kiváló csapatszellem. A koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerszünetben is edzettünk. Megjegyzem: nem az anyagi juttatás, hanem sokkal inkább a foci szeretete motivál bennünket” – sorolta a csapat erényeit Molnár Krisztián vezetőedző, aki biztos, ami biztos alapon az összes mérkőzésen felszerelést öltött, bevetésre készen foglalt helyet a kispadon.

A tabella második lépcsőfokán tanyázó mátyusföldiek kiváló őszi bizonyítványát két vereség csúfítja. „Győzelemmel rajtoltunk el, majd kétszer botlottunk. Az éllovas sopornyaiak otthonában 0:1 arányú vereséget szenvedtünk. Ennél kínosabb volt a második kisiklásunk. Ugyanis búcsúkor, hazai pályán szenvedtünk 0:3-as vereséget a kismácsédiaktól. Mi tagadás, a régiórangadón jobb volt az ellenfél, megérdemelten nyerte a presztízscsatát. A Nagyabony és az Egyházkarcsa elleni párharcon mondhatni az ellenfél egyszer lőtt kapura, s betalált. Pontosztozkodás lett a vége. Ilyen is megesik a fociban. A többi mérkőzésen gond nélkül vettük az akadályt. Már idén tavasszal karnyújtásnyira voltunk az elsőségtől, a bősiek lettek a befutók. Nem titkoljuk, újfent a bajnoki cím elhódítására fókuszálunk. Figyelembe kell vennünk, hogy a tabellaelső sopornyaiak is hasonló célért küzdenek, ráadásul két ponttal előttünk állnak” – zárta értékelését, bizakodott a folytatást illetően a trónkövetelő nádszegiek ambiciózus trénere.

ái