Összeomlott egy épülőfélben lévő ház Washingtonban, több munkás megsérült

2021. július 2. - 09:51 | Külföld

Viharos időjárásban összeomlott egy építés alatt álló emeletes ház Washingtonban csütörtökön, öt munkás megsérült, egyiküket másfél óra alatt sikerült csak kiszabadítani a romok alól.

Összeomlott egy épülőfélben lévő ház Washingtonban, több munkás megsérült
Fotó: AP

Az ötemeletes épület a délutáni órákban roskadt össze az amerikai főváros Brightwood Park nevű kerületében.

A munkásokat nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

John Donnelly, a helyi katasztrófavédelmi hatóság helyettes vezetője elmondta, hogy az egyik munkás mintegy három emeletnyi törmelék alá szorult. A beszámoló szerint szerencséje volt, mivel egy tágabb üregben volt és kommunikálni tudott a segítségére siető tűzoltókkal, akik a többi között láncfűrészekkel és elektromos fűrészekkel próbálták kiszabadítani.

A városvezetés szerint vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy megvoltak-e a megfelelő építkezési engedélyek, illetve betartották-e a biztonsági előírásokat. A hatóságok hangsúlyozták, hogy korai lenne még megállapítani a házomlás okát, illetve azt, hogy a térségen átvonuló vihar szerepet játszott-e a történtekben.

Egy hete a floridai Miami közelében lévő Surfside-ban történt részleges házomlás. A halálos áldozatok száma eddig 18, de minden bizonnyal emelkedni fog, tekintettel arra, hogy 145 személyt továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

(MTI)

Címkék: házomlás, Washington