Összesen 50 szavazatszámláló központban fogják összegezni a szeptemberi választás eredményeit

2023. szeptember 22. - 10:31 | Belföld

A Statisztikai Hivatal (ŠÚ) országszerte 50 szavazatszámláló központban összegzi a választási eredményeket az úgynevezett Integrált választási információs rendszer (IVIS) segítségével a választás éjszakáján. A szavazókörzetek eltérő nagysága miatt a legtöbb dolga a pozsonyi központnak lesz, a legkevesebb pedig a vágsellyeinek (Šala). A hivatal a részeredményeket és a végeredményt a www.volbysr.sk honlapon hozza nyilvánosságra.

Összesen 50 szavazatszámláló központban fogják összegezni a szeptemberi választás eredményeit
Illusztrációs felvétel (TASR)

A Statisztikai Hivatal idén elektronikusan dolgozza fel az összes város és település mind a 6014 szavazókörének eredményét, beleértve a külföldi levélszavazatok összeszámlálására létrehozott 18 szavazókört. A választás éjszakáján több mint 700-an fognak dolgozni a szavazatszámláló központokban.

A pozsonyiban összesen 398 szavazókör adatait kell összesíteni, ellenben a legkevesebb dolguk a vágsellyei, az aldókubini (Dolný Kubín), a stropkovi, a bazini (Pezinok), a malackai (Malacky) és a rózsahegyi (Ružomberok) központban lesz a szavazatszámlálóknak.

A Statisztikai Hivatal független szakmai intézményként garantálja a szavazatok összegzését és ehhez biztosítja a szervezési, a technikai és a személyi feltételeket.

A választás 2023. szeptember 30-án, szombaton lesz, a választás napja előtt 48 órával kampánycsend lép életbe. A választáson 24 párt, illetve mozgalom, valamint egy választási koalíció indul.

TASR


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: