Összesen több mint 8 ezer eurót csaltak ki két idős nénitől a Dunaszerdahelyi járásban

2021. december 23. - 07:00 | Régió

Karácsony előtt újabb két idős nénit sikerült átverniük az ún. unokázós csalóknak, egyet Dunaszerdahelyen, egyet pedig Bakán - értesült a Paraméter.

Összesen több mint 8 ezer eurót csaltak ki két idős nénitől a Dunaszerdahelyi járásban
Illusztráció - Cséfalvay Á. András (archívum)

Információinkat megerősítette Zlatica Antalová kerületi rendőrszóvivő is. Bakán egy idős hölgyet azzal hívtak fel, hogy egy ismerősének vagy hozzátartozójának volna szüksége segítségre. A hölgy belement a drámai játszmába, majd az elkövetők információink szerint egy taxit küldtek a pénzért, és neki adott 4800 eurót. Dunaszerdahelyen hasonló történettel 3800 eurót csaltak ki egy idős nőtől.

"A rendőrség több konkrét csalást, de csalási kísérletet is nyilvántart, melyeket idősek ellen követtek el. Az elmúlt egy hónapbank két konkrét csalás ügyében indult büntetőeljárás, ezekben az ügyekben 3-tól 10 évig terjed a kiszabható büntetés" - szögezte le a szóvivő, hozzátéve, mindkét esetben közeli hozzátartozóként, törvényes képviselőként mutatkozott be az elkövető, és ahogy mindig, valamilyen problémára hívta fel a figyelmet, amiért a pénzt kérte.

"A rendőrség pillanatnyilag intenzíven dolgozik a nyomozással kapcsolatos műveletek elvégzésén, a tettesek azonosításán és kézre kerítésén" - húzta alá.

(parameter)