Összetűzésbe kerültek a Hells Angels tagjai helyiekkel!

2023. június 4. - 07:00 | Régió

A rendőrség már foglalkozik az első olyan esettel, mely összefüggésbe hozható a Somorján tanyázó Hells Angels motorosbanda tagjaival.

Összetűzésbe kerültek a Hells Angels tagjai helyiekkel!
Fotó: Szinghoffer Mátyás

A Markíza információi szerint szombaton hajnalban a motorosklub három tagja egy pozsonyi klubban összetűzésbe került helyiekkel. Valakit közülük kórházba is kellett szállítani.

A rendőrség a motorosbanda két dán, illetve egy német tagját állították elő. Damián Imre országos rendőrfőkapitány-helyettes a televíziónak elmondta, hogy a rendőrség garázdaság és testi sértés gyanújával indított vizsgálatot, egyelőre azonban még senkit nem gyanúsítottak meg.

Nem tudni, hogy szlovákok vagy a Hells Angels tagjai provokáltak. Damián Imre ugyanakkor megjegyezte, hogy ettől függetlenül a helyzet nyugodt, de szükség van az intenzív rendőri jelenlétre ahhoz, hogy ez így is maradjon.

Orosz Csaba pénteken a Facebookon emlékeztetett arra, hogy az önkormányzatok nem rendelkeznek jóváhagyási jogkörrel, ha egy rendezvény magánterületen zajlik és a szervező eleget tett bejelentési kötelezettségének. "Hosszan egyeztettünk a rendőrséggel és a közlekedésrendészettel a közrend fenntartása érdekében elengedhetetlen óvintézkedésekről. Meggyőződésem, hogy feladatukat profi szinten fogják ellátni" - fűzte hozzá.

A Markíza riportjából egyébként kiderül, hogy sokan örülnek az attrakciónak, főleg a gyerekek, mások úgy gondolják, Somorját most jobban őrzik, mint az amerikai elnököt. Az egyik helyi pizzéria tulajdonosa elmondta, hogy számára a rendőrök hozzák a legnagyobb bevételt, ugyanis egyetlen nap 80 pizzát adott el csak nekik.

Korábban:

Békésen berobogtak Somorjára a Hell's Angels motorosklub tagjai

(Markíza/parameter)