Összeütközött két vonat Hollandiában, sokan megsérültek

2023. április 4. - 07:25 | Külföld

Sokan súlyosan megsérültek és legalább egy ember életét vesztette, amikor egy legkevesebb ötven embert szállító személyvonat tehervonatnak ütközött és kisiklott, majd lángba borult - jelentette kedden kora reggel a helyi mentőszolgálat.

Összeütközött két vonat Hollandiában, sokan megsérültek
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A személyvonat első kocsija a sínekről letérve egy mezőre hajtott - közölte az ANP hírügynökség. A második kocsi az oldalára borult és tűz ütött ki benne. A baleset a Hága és Amszterdam között fekvő Voorschoten közelében történt kedden hajnali 3.25 órakor.

Hatósági közlések szerint a szerencsétlenségben legalább egy ember meghalt és mintegy harmincan megsérültek. A helyszínre érkező tűzoltóság szóvivője elmondta, 19 utast szállítottak kórházba, a többieket a helyszínen látták el.

A televíziós felvételeken látható, amint egy ember rögtönzött hídon kel át a sínek melletti csatornán a sötétben, hogy a vonathoz jusson.

A holland vasúttársaság (NS) a Twitteren azt írta, hogy a baleset miatt a Leiden és Hága egyes részei közötti járatok nem közlekednek. a baleset oka egyelőre ismeretlen.


MTI

Címkék: vonatbaleset, Hollandia