Ostravai diákdiadal a III. KON-Truss Kupán

Első alkalommal zajlott Dunaszerdahelyen, először rajtoltak Csehországbeli csapatok, első cseh győztes került a KON-Truss Cup névre keresztelt nemzetközi diákfocitorna krónikájába.

Ostravai diákdiadal a III. KON-Truss Kupán
A III. KON-Truss CUP egyik mozzanata (Lelkes Vince felvételei)

Szombaton a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban harmadik alkalommal zajlott a Felsőszeli TE nemzetközi diákfocitornája, melyen az U13-as korosztályban nyolc csapat csatázott a trófeáért. Az első két felvonást ugyan Galántán rendezték, de a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők Dunaszerdahelyre „költöztették” az erőpróbát. Magyarországot a két győri klub, az ETO FC és a Gyirmót FC, valamint a székesfehérvári Főnix Gold FC képviselte. Csehországból a Baník Ostrava és az 1. SK Prostějov csapata vett részt a rendezvényen. A szlovákiai klubok közül a pozsonyi Slovan, az első kiírásban győztes Karlova Ves és a tornaszervező felsőszeliek csatáztak a pontokért.

A színvonalas tornát megérdemelten nyerték az ostravai focistapalánták. A Baník jól megtermett játékosai egy csoportmeccset buktak el, de a kiesési rendszerben zajló folytatásban mindhárom párharcukat megnyerve elsőként értek célba. A fináléban jobb erőnlétüknek is köszönhetően nem engedték kibontakozni a leglátványosabb játékot produkáló Főnix Gold FC játékosait. Az influenzajárvány miatt a felsőszeliek több meghatározó futballistája nem állhatott csatasorba a seregszemlén. Társaik azonban nem vallottak szégyent, minden mérkőzésen nagyszerűen küzdöttek és számos alkalommal mutattak be nagyszerű támadásokat Kalocsai Enrico edző tanítványai.

A tornát szponzoráló KON-Truss cég sem hazudtolta meg önmagát, hiszen szlogenjét – Megbízhatóság és minőség – követve a Felsőszeli TE vezetőségével együtt a legapróbb részletekre is ügyelő, magas színvonalú rendezvényt hozott létre. A tornán megjelent és a díjátadásnál közreműködött Ladislav Gádoši, a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség elnöke.


A Baník Ostrava csapata nyerte a felsőszeliek nemzetközi tornáját

Csoportmérkőzések

Felsőszeli–FKM Karlova Ves 1:1
1.SK Prostějov–Gyirmót FC Győr 0:0
ETO FC Győr–Slovan Bratislava 0:0
FC Baník Ostrava–Főnix Gold FC 4:0
Felsőszeli–Gyirmót FC Győr 1:4
FKM Karlova Ves–1.SK Prostějov 4:0
Főnix Gold FC–ETO FC Győr 1:3
Slovan Bratislava–FC Baník Ostrava 3:2
Gyirmót FC Győr–FKM Karlova Ves 0:0
TJ Horné Saliby–1.SK Prostějov 0:6
ETO FC Győr–Baník Ostrava 2:2
Slovan Bratislava–Főnix Gold FC 0:4

Negyeddöntők
FKM Karlova Ves–Főnix Gold FC 0:2
Slovan Bratislava–SK Prostějov 0:4
ETO FC Győr–Felsőszeli 7:1
Gyirmót FC Győr–FC Baník Ostrava 1:3

Elődöntők

Főnix Gold FC–SK Prostějov  2:0
ETO FC Győr–FC Baník Ostrava 1:2

Mérkőzés a 3 helyért

ŠK Prostějov–ETO FC Győr 0:5

Döntő

Főnix Gold FC–FC Baník Ostrava 0:1


A csapatok legjobb játákosait is különdíjjal jutalmazták a szervezők

Díjazottak

A legjobb kapus: Boscha Maximilián (Főnix Gold FC)

A legjobb mezőnyjátékos: Lengyel Noel (Főnix Gold FC)

A legjobb góllövő: Tomáš Sirotek (6 gól, FC Baník Ostrava)
 

ái