Öt "banánkyt" is megfújtak (volna) a galántai kocsmából

Betörőket értek tetten a rendőrök hétfőn éjfél körül egy galántai kocsmában.

Öt "banánkyt" is megfújtak (volna) a galántai kocsmából
A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: Rendőrségi felvételek)

A betörő páros csavarhúzóval feszítette ki a kocsma ajtaját, majd a csehóba behatolva a két tolvaj minden mozdítható dolgot elkezdett bepakolni egy méretes zsákba.

A bűnözőknek azonban nem volt szerencséjük, valaki felfigyelt rájuk, értesítette a rendőrséget, és a közelben járőröző zsaruk a bejelentést követő egy percen belül már le is kapcsolták az elkövetőket.

Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a 26 éves férfi és 40 éves tettestársa egy pénztárcát, egy tucat rágógumit, öt darab banános csokit, izzókat, és egy már felnyitott, köhögés elleni teáscsomagot tömött be batyujába, mielőtt a rendőrök tetten érték őket. Letartóztatásukat követően a galántai rendőrőrsre szállították, majd őrizetbe helyezték a két tettest. 

Sorsukról ún. "szupergyors" eljárás keretén belül dönt a bíróság, amely két évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatja őket. Mivel a betörő páros fiatalabbik tagja egy másik bűncselekmény elkövetése miatt jelenleg csak feltételesen van szabadlábon, rá valószínűleg letöltendő szabadságvesztést szabnak ki.

(para)