Öt év letöltendőre ítélték a volt érsekújvári polgármestert 

2019. május 23. - 19:36 | Régió

Az érsekújvári Járási Bíróság szerdán öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a volt érsekújvári polgármestert, Pischinger Gézát és a városi hivatal elöljáróját, Ágh Pétert hűtlen kezelés, illetve az ebben való bűnrészesség miatt. Az ítélet nem jogerős. Erről a Plus 7 dní hetilap hírportálja tájékoztatott.

Öt év letöltendőre ítélték a volt érsekújvári polgármestert 
Illusztrációs felvétel (AP Photo)

Az ítélet ellen, melynek értelmében a városi pénztárnak vissza kell fizetniük az okozott kár értékét is, vagyis 178 600 eurót, mindkét vádlott fellebbezett. Ezt az összeget a hetilap információi szerint a városi alkalmazottak között osztották szét rendkívüli jutalom gyanánt akkor, amikor a polgármester már tudta, hogy az önkormányzati választáson elszenvedett vereség után távoznia kell a hivatalából.

A rendkívüli jutalmakról 2014-ben tájékoztatta az új városi képviselőket Štefan Rovňaník városi főellenőr. Állítása szerint a teljes összegből 23 600 eurót kapott a Novovital városi cég. A pénzjutalmak 6600 és 20 000 euró között mozogtak. Mivel a költségvetésben erre nem volt kijelölve keret, a portál szerint a polgármester és az elöljáró a költségvetési tételek közötti átcsoportosítással tettek szert a pénzre.

TASR