Öt év után jövő nyáron újra megnyitják a tornaljai strandot

2023. november 24. - 20:54 | Régió

Sikeresen halad a Tengerszem (Morské oko) strandfürdő felújítása a nagyrőcei járásbeli Tornalján.

Öt év után jövő nyáron újra megnyitják a tornaljai strandot
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A területet 2019-ben zárták le, a tervek szerint jövő nyáron nyitják meg újra – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Győrfi Erika, a város polgármestere.

„A strandfürdő felújításának első szakaszában felújítottuk a természetes fürdőmedencét, rendbe tettük a falat és a medence körüli sétányt. A munka az ütemterv szerint halad"

- mondta a polgármester.

A strand felújítása júniusban kezdődött. A kivitelező a Banet cég, a munka kilenc hónapig tart.

„Az időjárási viszonyoktól függően a kivitelező korábban is befejezheti a munkát"

- tette hozzá a polgármester.

A beruházás költsége áfával együtt 315 ezer euró, amit saját költségvetéséből, és 64 ezer eurós regionális hozzájárulásból finanszíroz a város.

Az uszoda rekonstrukcióját 2020-ban készítette elő a város, a terv új medence, csúszda, homokos part és egyéb létesítmények kialakítását foglalta magában. Forráshiány miatt az önkormányzat végül megszakította a projekt kidolgozását.

„A város vezetése úgy tervezi, hogy a 2024-es szezonban megnyitja az strandot, a létesítmény környéket is rendbe tesszük"

- mondta Győrfi Erika.

A strandfürdő Tornalja Sajóirályi (Králik) városrészében található, 1969-ben nyitották meg. Egy, közel 15 ezer négyzetméteres, 2,2 méter mély természetes medence, és egy 155 méter mély furat is van a területen.

TASR

Címkék: Tornalja