Öt éven át menekült a rendőrség elől a fiatal férfi, a karantén becsületes betartása buktatta őt le

2021. április 8. - 10:33 | Régió

Börtönben végezte egy 30 éves férfi, aki öt éven keresztül menekült az igazságszolgáltatás elől – a karantén becsületes betartása viszont a vesztét okozta.

Öt éven át menekült a rendőrség elől a fiatal férfi, a karantén becsületes betartása buktatta őt le
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A rendőrség még 2016-ban adott ki körözést az akkor 25 éves rózsahegyi Viktor ellen. A férfi tudott a hatóság intézkedéséről, de szándékosan nem vette át az idézéseket, így bujdosni kezdett az igazságszolgáltatás elől.

A férfi külföldre menekült, de öt év után azt gondolhatta, hogy a rendőrség megfeledkezett róla, ugyanis visszatért Szlovákiába. A határ átlépését követően – akár egy mintapolgár – beregisztrálta magát az online rendszerbe és házi karanténba vonult.

A rendőrök rendszeresen ellenőrzik, hogy a külföldről hazatérő személyek betartják-e a házi karantént. Nem volt ez másként ebben az esetben sem, a rendőrök viszont meglepődtek, mikor meglátták, hogy a rendszerbe egy olyan személy jelentkezett be, akire évekkel ezelőtt körözést adtak ki. Az pedig még nagyobb meglepetést okozott, amikor az ellenőrzés során Viktort otthon is találták.

A férfit még aznap börtönbe szállították. Azt nem tudni, hogy milyen bűncselekményt követett el annak idején.


-para-