Öt halott? Kihallgatóhelyiséget alakítottak ki a zsaruk a bazini idősotthonban

2020. április 17. - 13:36 | Belföld

Büntetőeljárást indított a pozsonyi rendőrség a bazini idősek otthonában történtek miatt – tájékoztatott a rendőrség a közösségi hálón.

Öt halott? Kihallgatóhelyiséget alakítottak ki a zsaruk a bazini idősotthonban
Facebook

A rendőrök szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett végeznek ellenőrzést a nyugdíjasotthonban, ideiglenes kihallgatóhelyiséget alakítottak ki az intézményben.

Igor Hianik, a város polgármestere feljelentést tett az otthonban történtek miatt. Az elmúlt napokban az otthon számos lakójánál és dolgozójánál diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést, csütörtökig négyen belehaltak a betegségbe, pénteken koradélután már arról írt az állami hírügynökség, hogy az áldozatok száma ötre emelkedett. Juraj Droba, Pozsony megye elnöke csütörtökön elbocsátotta Viola Schmidtovát, a nyugdíjasotthon igazgatóját.

Az otthon szombat óta vesztegzár alatt van, az épület körül biztonsági zónát jelöltek ki. Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter többször is felszólította a szociális létesítmények alkalmazottait, hogy ne menjenek dolgozni, ha felmerül a fertőzés gyanúja, és kérjék, hogy teszteljék őket koronavírusra.

TASR