Öt napra kellene csökkenteni a karantént Gröhling szerint

2022. január 22. - 08:09 | Belföld

Branislav Gröhling (SaS) pénteken a pöstyéni Ľudovít Winter Idegenforgalmi Szakközépiskolát látogatta meg, ahol említést tett arról, mennyire fontos, hogy az iskolák nyitva maradjanak.

Öt napra kellene csökkenteni a karantént Gröhling szerint
Illusztráció - Cséfalvay Á. András (archívum)

Korábban már Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök is elmondta, kormánya még nem fontolgatja a diákok háromhetes iskolai szünetének elrendelését az omikron variáns és a romló járványhelyzet miatt.

Gröhling megjegyezte, hogy a szakértőkkel és az egészségügyi miniszterrel is konzultált arról, hogy az omikron variáns esetében nincs szükség 10 napos karanténra. "Bízom benne, hogy az egészségügyi tárca és a tiszti főorvos is amellett döntenek, hogy a karantént le kell rövidíteni" - jegyezte meg.

A miniszter szerint a diákok most örülnek egymásnak, hogy ismét találkozhatnak, és a bezárt iskolák senkinek sem segítenek. "Remélem, tanulunk az előzőekből, valamint a környező országoktól, és nem fogjuk traumatizálni az oktatásügyet, bezárni az iskolákat. Ez semmit nem segít, mivel a vírus ugyanúgy terjed. Az előző időszakokban is azt tapasztalhattuk, hogy ha bezártuk az iskolákat, az nem befolyásolta a járványt" - szögezte le.

Hozzátette, Európában kivételesek vagyunk abban a tekintetben, ahogy ehhez állunk, ő viszont minden iskolát meg szeretne védeni annak érdekében, hogy nyitva maradhasson.

(TASR)