Öt párt jelöltjeként indul Kotleba ellen Martin Klus

2017. június 28. - 18:58 | Belföld

Az SaS képviselőjét jobboldali pártok támogatják a besztercebányai megyei elnöki posztért.

Öt párt jelöltjeként indul Kotleba ellen Martin Klus
Martin Klus (Fotó: TASR)

Az SaS, az OĽaNO, a NOVA, a KDH és az OKS közös jelöltet indít a megyei elnöki posztért Martin Klus személyében. Erről közös sajtótájékoztatón számoltak a be a pártok képviselői, és jelen voltak a megyei képviselő-jelöltjeik is.

Jana Kiššová, az SaS alelnöke megjegyezte, ez az első megye, amelyben ilyen széleskörű koalíciót alkotnak. Valószínűnek tartja, hogy további kerületekben cselekszenek majd ehhez hasonlóan.

Hangsúlyozta, hogy a koalíciójuk nemcsak a közös jelöltállítást jelenti, de egy kultivált, hatékony és tisztességes együttműködés alapjait, valamint egy szolid alternatívát is. Kiemelte, hogy Besztercebányán példamutató együttműködési megállapodás született.

Úgy véli, Martin Klus egy tisztességes alternatívát jelenti, aki felemelheti a megyét. "Sajnos, hogy így alakult, és az ül a megyeházán, aki ott ül. Tragikus volna, ha ez így maradna. Bízom benne, hogy más eredmény születik" - jegyezte meg Alojz Hlina, a KDH elnöke.

Klus kijelentette, Besztercebánya megyében az összefogásnak kell előtérbe kerülnie. Személyes kihívásnak tekinti, hogy változtasson a jelenlegi helyzeten. Állítja, a koalíciójuk képes erre, mivel jó és felkészült jelöltjeik vannak, és kiváló a programjuk is.

"Felelősségteljesen szeretnék viselkedni. Besztercebányát nem áldozzuk fel" - válaszolt arra a kérdésre, hogy hajlandó lenne-e az egykörös választásokra való tekintettel lemondani jelöltségéről egy adott esetben erősebb jelölt javára.

(TASR)