Öt tipp, amitől szuperbiztonságos lesz az androidos mobilod

A telefonokra egy csomó veszély leselkedik, de egy kis odafigyeléssel könnyedén megóvhatjuk a kíváncsi szemektől.

Öt tipp, amitől szuperbiztonságos lesz az androidos mobilod

Persze, nagyon kényelmes és könnyű az, ha használat után csak zsebre vágjuk a telefont, de ezzel egy csomó olyan kiskaput hagyunk másoknak, hogy megszerezzék az adatainkat.

1. Zárjuk le a kijelzőt!

Ez mindennek az alapja. Ha már nem használjuk a telefont, használjunk valamilyen képernyőzárat, amit védhet a PIN kódtól a berajzolt ábrán át az újabb telefonokon található ujjlenyomat-olvasóig sok minden.

2. Zárjuk le a fontos alkalmazásokat!

Persze, néha szükség van arra, hogy odaadjuk másoknak a telefont, ha az övék lemerült, vagy gyorsan megnéznének egy útvonalat A és B között. De ilyenkor se adjuk meg az esélyt arra, hogy az illető személyes adatok között turkálhasson.

3. Legyen mindig friss a rendszer!

Minél régebbi a telefonon futó Android-verzió, annál több sérülékenység, biztonsági rés tátong rajta, ezért állítsuk a telefont automatikus frissítésre.

4. Appokat csak tiszta forrásból!

Android alatt elvben lehetőség van kikapcsolni azt a védelmet, amely csak a Play Store-ból származó alkalmazásokat enged telepíteni, de lehetőség szerint ezt ne tegyük.

5. Szabályozza az engedélyeket!

Amikor egy alkalmazást telepít, gyakran felbukkan egy ablak, amely megkérdezi, mit szabad és mit nem szabad használnia egy appnak. Ha úgy látja, hogy például egy játék teljesen feleslegesen kér engedélyt a kamera használatához, vagy az e-mail fiók hozzáféréséhez, akkor inkább ne adja meg neki a lehetőséget.


24.hu