Ötgyermekes szlovákiai családapa végzett a fiatal ír tanárnővel?

2022. január 20. - 07:57 | Külföld

Az ír rendőrség őrizetbe vett egy szlovákiai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Tullamore városában meggyilkolta a 23 éves tanárnőt, Ashling Murphyt.

Ötgyermekes szlovákiai családapa végzett a fiatal ír tanárnővel?
Fotó: TASR/AP

A helyi média szerint a gyanúsított a 31 éves szlovákiai Jozef Puska, akinek öt gyermeke van és hosszabb ideje él Írországban. Az eset nagy emóciókat váltott ki országszerte, több ezren vonultak utcára.

A gyilkosság még múlt héten szerdán (január 12.) történt. A fiatal tanárnőt a délutáni órákban kocogás közben megtámadták, az elkövető pedig elkezdte fojtogatni. Két nő viszont megzavarta, ezért elmenekült. A helyszínre kiérkező mentők viszont már nem tudták megmenteni Ashling életét.

A támadót állítólag védekezés közben megsebezte Ashling, és ez lehetett, ami lebuktatta. Másnap ugyanis a férfi megjelent a kórházban, sérüléseire viszont nem tudott magyarázatot adni. A rendőrség a gyilkosság elkövetésének gyanújával őrizetbe vette.

Az indíték egyelőre nem ismert, de az ügy szerda délután tovább bonyolódott, ugyanis a hatóság őrizetbe vett egy másik 30 éves férfit is, őt azonban végül a kihallgatás után szabadon engedték.

Ashling Murphy a helyi iskola tanárnője volt, temetésén több ezren vettek részt, köztük az ír kormányfő és köztársasági elnök.


(tvnoviny.sk)