Ötödik alkalommal választották be a Dow Jones Fenntarthatósági Indexébe a MOL-t 

2020. november 20. - 11:38 | Külföld

Ismételten beválasztották a MOL-t a Down Jones Fenntarthatósági Világ Indexébe (DJSI) az Upstream és az Integrált Olaj- és Gázipari Vállalatok szegmensben, a 2020-as index felülvizsgálat során.

Ötödik alkalommal választották be a Dow Jones Fenntarthatósági Indexébe a MOL-t 
Fotó: MOL

Ez már az ötödik egymást követő alkalom, hogy elismerésre került a MOL fenntartható társaságirányítása, és bekerült a DJSI Világ Indexébe.

Az előző évekhez képest a MOL tovább javította pontszámait, és az éves fenntarthatósági vizsgálatot követően az Upstream és az Integrált Olaj- és Gázipari Vállalatok szegmens felső 10%-ába került fenntarthatósági teljesítménye alapján.

Közép-Európában a MOL továbbra is élen jár a fenntarthatósági célok megvalósításában, és egyedüli európai fejlődő piaci tagja az indexnek.

„Büszkék vagyunk arra, hogy fenntarthatósági erőfeszítéseink elismeréseként ismét bekerültünk a rangos Dow Jones Fenntarthatósági Világ Indexbe. Fontos megerősítés, hogy az évről évre élesedő versenyben is sikerült több területen előre lépni. Az indexbe való bekerülés elismerés minden munkatársunknak és partnerünknek, akik munkájukkal hozzájárulnak a MOL transzformációjához az alacsony karbonkibocsátású világ felé vezető úton”

– mondta Simola József, MOL-csoport pénzügyi igazgatója.

A DJSI indexet olyan vállalatok kiválasztására hozták létre, amelyek kiemelkedő, nemzetközi gyakorlatnak megfelelő környezetvédelmi, társadalmi és társaságirányítási (ESG) gyakorlatot folytatnak.

A DJSI a vállalatok fenntarthatósági teljesítményének szigorú elemzésén alapul, így a DJSI- tagsággal csak azon cégeket díjazzák, amelyek a legjobbak közé tartoznak. Tekintettel a hosszú távú fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségünkre, a MOL örömmel nyugtázza, hogy környezetvédelmi, társadalmi és társaságirányítási (ESG) szempontrendszer szerint élenjáró vállalatként ismét elismerésben részesül.

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 40 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 1940 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

Porfolio/MOL