Otthagyta az SaS államtitkára a Sme rodina minisztériumát

2020. április 14. - 16:36 | Belföld

Jozef Mihál adószakértő lemond a munka-, szociális- és családügyi minisztériumban betöltött államtitkári posztjáról.

Otthagyta az SaS államtitkára a Sme rodina minisztériumát
Richard Sulík és Jozef Mihál (Fotó: TASR)

Mihál eredetileg a PS-Spolu jelöltjeként mérette meg magát a parlamenti választáson. Miután az említett koalíció nem került be a parlamentbe, Richard Sulík, az SaS elnöke nyújtott neki segítő kezet, és Sme rodina által irányított minisztérium államtitkári posztjára nevezte őt, amit Mihál el is fogadott. Az adószakértő - aki az SaS színeiben a Radičová-kormány idején a szóban forgó tárca minisztere volt - azonban nem bírta sokáig régi-új munkahelyén.

A Denník N értesülése szerint Jozef Mihál benyújtotta lemondását, és indítványozta a kormánynál, hogy váltsák őt le államtitkári posztjáról. A pontos okok egyelőre nem ismertek, csupán annyit lehet tudni, hogy Mihál több területen is nézeteltérésbe keveredett felettesével, Milan Krajniak (Sme rodina) miniszterrel.

Jozef Mihál - aki ettől fogva Richard Sulík gazdasági miniszter tanácsadója lesz - már a második államtitkár, aki önként távozott a Sme rodina minisztériumaiból. Az első Ján Marosz (OĽaNO) volt, aki Andrej Doležal (Sme rodina) közlekedésügyi miniszterrel nem jött ki, és nyolc nap után mondott le államtitkári posztjáról.

Távozásával az összes minisztérium "egyszínű" lesz, vagyis az egyes tárcák államtitkári posztjait csak olyan személyek foglalják el, akik a kinevezett miniszter pártjába tartoznak.

(Denník N)