Otthona előtt csaptak le a rendőrök egy rimaszombati börtönőrre, egyelőre titkolják, hogy miért

2021. augusztus 22. - 10:21 | Belföld

Péntek este rendőrök vettek őrizetbe egy rimaszombati börtönőrt a tömbház előtt, ahol lakik. Munkáltatója, valamint az Ellenőrzési Hivatal eddig csak röviden tájékoztatott az esetről.

Otthona előtt csaptak le a rendőrök egy rimaszombati börtönőrre, egyelőre titkolják, hogy miért
Illusztrációs felvétel (TASR/AP)

A rendőrők hazaérkezésekor lepték meg a rimaszombati férfit. Akkor csaptak le rá, amikor kiszállt az autóból egy tömbház előtt. A lakásába már bilinccsel a kezén, rendőrök kíséretében sétált. Ezután zárt ajtók mögött dolgoztak. Valószínűleg házkutatás következett. Az autójához is visszamentek, ahol egy szolgálati kutya is segített nyomokat keresni. A rendőrségi akció több órán át tartott.

A noviny.sk információi szerint a férfi a Börtön- és Igazságszolgáltatási Testület (ZVJS) tagja. Forrásuk szerint a Rimaszombat melletti Sabován található börtönben dolgozik, vezetői pozícióban.

„Megerősítjük, hogy a ZVJS egyik tagját este, szolgálati időn kívül vették őrizetbe“ – mondta a ZVJS szóvivője, Monika Kacvinská. Hogy milyen régóta és milyen pozícióban dolgozik náluk, a szóvivő nem pontosította, és nem is adott további információt az esetről. Arra hivatkozott, hogy a vizsgálat alatt nem jogosultak nyilatkozni. Az ügyet a Belügyminisztérium ellenőrzési szerve oldja.

„Megerősíthetjük, hogy az Ellenőrzési Szolgálat Hivatalának nyomozója jogellenes cselekmény elkövetésének gyanúja miatt őrizetbe vette a ZVJS egyik tagját. Büntetőeljárás folyik ebben az ügyben“

– nyilatkozta Zuzana Hrabovská, a Belügyminisztérium szóvivője.

Nem lehet tudni, hogy a férfit milyen bűncselekménnyel gyanúsítják. A rendőri beavatkozás a szomszédait is meglepte, és fogalmuk sincs, miért vették őrizetbe. Nem akartak kamera előtt beszélni. Csak annyit mondtak, hogy tisztességes emberként ismerik az illetőt.

(noviny.sk)