Otthoni játszóház a legkisebbeknek

2021. május 14. - 12:10

Számos szülő szeretné elkerülni - különösen manapság - a játszótéri tömegeket. Sokan ugyanígy vannak a játszóházakkal. Ám ha mégis meg szeretnénk adni gyermekünknek játszóházi élményt, mi sem egyszerűbb. Számos olyan kalandelemet, mozgásra ösztönző játékot vásárolhatunk, amely elfér a gyerekszobában. Ezek a játékok szórakoztatják a gyerekeket és egészségesek számukra, hiszen aktívan mozognak móka közben. Mindezt otthon, meghitt környezetben.

Otthoni játszóház a legkisebbeknek

Tömeg nélkül, kényelmesen

A nagy játszóházak élményt adnak a gyerekeknek, azonban sok szülőnek ismerős az érzés, hogy túl nagy a tömeg. A gyerekeket ilyenkor könnyű szem elől téveszteni, és nagyobb a baleset kockázata is. Arról nem beszélve, hogy a fertőtlenítést is nehéz hatékonyan megoldani.

Mégis, mi a teendő, ha nem szeretnénk megfosztani a gyermeket a játéktól? Szerezzünk be egy labdamedencét, hozzá illő csúszdával. Vásároljunk indián sátrat, hintalovat, alagutakat a gyerekszobába! Ezekkel a játékokkal igazi kalandparkot varázsolhatunk a lakásunkba, ami ráadásul csak a miénk! Nincs sorban állás, nincs kétségbeesés, ha egy pillanatra nem látjuk a gyerkőcöt.

Jó móka a labdamedence

A legtöbb kisgyerek imádja a kis műanyag labdákkal megtöltött medencéket. Különböző méretekben és alakzatokban megvásárolhatjuk otthonra is a játszóházi medence kicsinyített mását. Ügyeljünk azonban, hogy bababarát terméket vásároljunk.

A medence fala legyen elég merev, mégis elég puha, hogy ne sérülhessen meg a kicsi. A medencét megtöltő labdák legyenek biztonságos anyagból. Vásároljunk olyan terméket, amelyekből sem nyál, sem hő hatására nem oldódnak ki káros összetevők. Ha fokozni akarjuk az élményt, szerezzünk be egy medencéhez illő szobai csúszdát. A gyerekek garantáltan imádni fogják!

Fejlesztés a babaszobában

Amellett, hogy ezek az aktív játékok nagyon szórakoztatóak a gyerekek számára, kiválóan fejlesztik is őket. A labdamedence labdácskáival megtanulhatják a színeket. Fejlődik a szem-kéz koordinációjuk, ahogy megfogják a labdákat.

A csúszdán való felmászás váltott mozgásra készteti őket. Ez nagyon hasznos a gyerekek idegrendszerének fejlődése szempontjából. A kicsik esetében nagyon fontos, hogy minél többet mozogjanak. A mai, kütyük uralta világban ez még inkább így van. Az egészséges fejlődéshez elengedhetetlen az aktív játék és a sok-sok mozgás.

Varázsolj kalandparkot!

Nem kell, hogy csupán a gyerekszobára korlátozódjon a kalandozás. Ha a lakás többi részét is bevonjuk a játékba, igazi kalandpályát alakíthatunk ki. A labdamedence vagy épp egy bújó alagút csak a kezdet. Mozgassuk meg a gyerekeket!

Kússzanak az asztal alatt, készítsünk számukra lépő szigeteket, másszanak a székeken. Legyünk kreatívak, megéri, hiszen ezzel a gyerekek egészségéhez járulunk hozzá. Sőt, talán még mi, felnőttek is kedvet kapunk a kalandhoz. A gyerekek mindennél jobban élvezik, ha együtt játszhatnak anyával és apával.

(PR-cikk)