Övvizsgák zajlottak a a Seishin Karate Klub tagjai számára Dunaszerdahelyen és Keszegfalván

2019. december 17. - 13:18 | Sport

Dunaszerdahelyen és Keszegfalván tartottak övvizsgát a Seishin Karate Klub (Keszegfalva, Ekecs, Nemesócsa, Dunaszerdahely, Ekel, Nagymegyer, Vásárút) karatékái részére az elmúlt hétvégén.

Övvizsgák zajlottak a a Seishin Karate Klub tagjai számára Dunaszerdahelyen és Keszegfalván
Fotók: Nagy Róbert/Seishin Karate Klub

A vizsgát a klub vezetői, Sensei Markovics János 4. danos mester, és Sensei Hupián Kristína 2. danos mester vezényelték. A vizsgára közel 50 fő jelentkezett be a két helyszínen. Sajnos páran lebetegedtek, nekik februárban lesz lehetőségük újra vizsgázni.

Először a technikai rész zajlott, ahol a Senseiek utasítását hajtották végre a vizsgázók, kezdve a legegyszerűbb technikáktól az övfokozatnak megfelelő bonyolultabb technikákig. A teremben érezni lehetett a feszültséget, ahogy a vizsgázók koncentráltak és igyekeztek magukból kihozni a legtöbbet.

Természetesen a mesterek a vizsgázók elméleti tudását is tesztelték, a helyes válaszokkal szintén bizonyították, hogy mennyire komolyan készültek erre a megpróbáltatásra. A vizsga részét képezte a fizikai terhelés is ahol megláthatták, mi mindenre képes az emberi test.

A vizsga legizgalmasabb része a küzdelmekkel folytatódott, ahol mindenki megmutathatta harci tudását. A jó felkészülésnek köszönhetően a vizsgának ez a része is mindenkinek sikerült.

Minden vizsgázónak sikerült egyel magasabb szintre lépni, sokan váltottak övszínt is. Magasabb övre (kék övre): Bognár Marcel (Dunaszerdahely) Zezula Filip (Ekecs) Lévai Krisztián (Nemesócsa).

A kiértékelés során mindenki elismerő oklevelet kapott, és a Sensei külön kiemelte a legjobban teljesítőket, név szerint: Simcsik Emma (Dunaszerdahely), Molnár Ádám (Vásárút), Kudri Tomás (Keszegfalva), Dömötör Márk (Nemesócsa).

A klub vezetősége szívből gratulál minden vizsgázónak.


(para)