Övvizsgát tartottak a Seishin Karate Klubban, minden vizsgázónak sikerült eggyel magasabb szintre lépnie

2021. június 11. - 09:59 | Sport

Összevont övvizsgát tartottak a Seishin Karate Klub (Keszegfalva, Ekecs, Nemesócsa, Dunaszerdahely, Ekel, Nagymegyer) karatékái számára. A vizsgára Dunaszerdahelyen június 8-án, kedden, Keszegfalván pedig 9-én, szerdán került sor.

Övvizsgát tartottak a Seishin Karate Klubban, minden vizsgázónak sikerült eggyel magasabb szintre lépnie

A vizsgát a klub vezetője, Sensei Markovics János 4.danos mester vezényelte, aki egyben a szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet elnöke is. Jelen volt még a gyerekek felkészítője, Hupian Kristína.

A vizsgára 33-an jelentkeztek be, ezért a gyerekek két helyszínen vizsgáztak.

Először a technikai rész zajlott, ahol a Sensei utasításait hajtották végre a vizsgázók, kezdve a legegyszerűbb technikáktól, az övfokozatnak megfelelő bonyolultabbakig. A teremben érezni lehetett a feszültséget, ahogy a vizsgázók koncentráltak és igyekeztek magukból kihozni a legtöbbet.

Természetesen a Mester a vizsgázók elméleti tudását is tesztelte: a gyerekek helyes válaszokkal szintén bizonyították, hogy mennyire komolyan készültek a megpróbáltatásra. A vizsga részét képezte a fizikai terhelés is, ahol kiderült, mi mindenre képes az emberi test.

A vizsga legizgalmasabb része a vizsgaküzdelmekkel folytatódott, a jó felkészülésnek köszönhetően ez a rész is mindenkinek sikerült.

A nap végére már csak a kiértékelés maradt. Minden vizsgázónak sikerült eggyel magasabb szintre lépnie, sokan váltottak övszínt is.

Kék övre Lackó Patrik, és Bognár Krisztián (Keszegfalva) Kovács Krisztián, Oláh Lilla, Forró Tibor (Ekecs) tett sikeres övvizsgát.

Mindenki elismerő oklevelet kapott. A Sensei külön kiemelte a legjobban teljesítőket, akik egy nagy tábla csokit kaptak: Dunaszerdahelyen Boráros Judit és Kiss Zalán, Keszegfalván Senkulič Dézi (Keszegfalva) és Kovács Krisztián (Ekecs). A klub szívből gratulál minden vizsgázónak.


(fl)